Om oss

Trions medlemmar har en gedigen bakgrund inom folkmusik med spridda förutbildningar på Lunnevads folkhögskola, Framnäs folkhögskola, St Sigfrids folkhögskola, fiolkursen på Malungs folkhögskola, Eric Sahlström Institutet och världsmusik kursen på Stensunds folkhögskola. Alla TRE är även tidigare studenter vid Ingesunds musikhögskola där de examinerades 2020 till musiklärare med folkmusik som huvudämne. För närvarande studerar Ronja och Timmy en master i Nordisk folkmusik. Evelina Höglund Åström har tidigare spelat i gruppen Taijga och är dessutom aktiv i duon Lykke. Timmy Gasslander och Ronja Grafström har tidigare spelat i gruppen Fyra röda och är nuvarande aktiva med duon Vingalöf. Alla TRE har tidigare varit inblandade i projekt och andra samarbeten, bland annat med Hans Ek, MP3 och Timo Alakoltila.

 
Vi spelar Svensk folkmusik, både traditionella melodier och egna kompositioner skapade i en anda av neotrad; nykomponerad musik med samma gester som traditionella folkmelodier. På kommande album har vi inkluderat de arrangemang som vi har starkast koppling till. Det är musik som varit med oss under flera år och som växt tillsammans med oss från studerande amatörmusiker till nykläckta yrkesmusiker. Vi hoppas att vårt ärliga engagemang, samspelsvana och spelglädje hörs och känns genom det kommande albumet.


Timmy Gasslander

Timmy har sina rötter i Liatorp, Småland och studerar för närvarande en master i Nordisk folkmusik. Han är dessutom musiklärare och frilansande gitarrist. Timmys artistiska kapacitet har genom åren förfinats och sträcker sig från uppmärksamt och detaljerat melodispel till fylligt och svängigt ackompanjemang. Timmys instrument gör honom även till mer än enbart gitarrist, i TRE är han både ackordspelare, basist, slagverkare och harpist. Som musiker är Timmy uppmärksam, flexibel och modig vilket gör hans spel till något som tilltalar medmusiker och publik extra mycket. Timmy skriver dessutom många av de melodier som TRE spelar.

Ronja Grafström

Ronja är en musiklärare och frilansande folksångerska från Sundsvall. Hon studerar för närvarande en master i Nordisk folkmusik vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm, Sibelius-Akademin, Ole Bull Akademiet och Syddansk Musikkonservatorium. Musiken som Ronja framför och arrangerar blandar högt och lågt, från farstu till finrum samt präglas av nyfikenhet och nyskapande med respekt för tradition och ursprung. Ronja skriver alla nya texter som TRE använder i sin musik. Hon har alltid tyckt om att leka med ord och att få pussla, lägga dem i ordning och vrida och vända på dem i form av låttexter är en av hennes stora passioner i sitt musikerskap.

Evelina Höglund Åström

Evelina är en musiklärare och frilansande violinist från Ockelbo. Hon är för närvarande anställd på Sandvikens kulturskola där hon undervisar allt från enskilda fiolelever till orkestrar och bidrar till projektverksamhet. Evelinas personliga varma, precisa och professionella prägel märks inte enbart i hennes undervisning utan även i hennes artistiska musikutövande. Hennes fiolspel går från mjukt och innerligt till rivigt och ösigt utan skarvar och danssvänget är ett faktum. Evelinas rytmiska precishet och lyhörda samspel gör hennes artistiska uttryck till något utöver det vanliga. Evelina komponerar många av de melodier som TRE spelar och bidrar dessutom med sin stora kunskap inom grafisk design och formgivning.